קטגוריית עיצוב פנים

קטגוריית עיצוב פנים



משרדי SRP, בית אירופה ישראל, תל אביב, 2007

כוורות פלסטיק ממולאות באדמה ששימשו במלחמת וייטנאם לסלילת כבישים, שימשו לבניית מחיצות ותיקרות במשרדי חברת SRP, שפיתחה את החומר ליישומים שונים. החומר השקוף למחצה מעניק תחושת רכות ומעביר אור, וכך חוסך תאורה מלאכותית הגורמת בדרך כלל להגברת השימוש במזגנים. היות שכיוון סרטי הפלסטיק מאונך לכיוון היריעה, התנועה במשרד משנה את המראה הנגלה לעין. החומר הניתן למתיחה באמצעות מוטות הברגה, מאפשר לכל עובד לקבוע את מידת השקיפות הרצויה לו. פריצקי-ליאני אדריכלים. צילומים: עמית גרון



אתר הנצחה לחללי שיירת יחיעם, קיבוץ יחיעם, 2008

ב-27/3/1948 יצאה מנהריה שיירת חילוץ ואספקה לקיבוץ יחיעם הנצור. השיירה שכללה 90 לוחמים ושבעה משוריינים הותקפה על ידי מארב שהוצב בסמוך לבית הקברות של הכפר הערבי אל-כברי. בקרב נהרגו 47 חיילים, ביניהם חיילת אחת. במלאות 60 לנפול השיירה הוחלט לעצב מחדש את חלל ההנצחה לנופלים ובני הקיבוץ שנפלו במלחמות ישראל. הפרויקט שואב את צורתו מפח מקופל המזכיר את טכניקת הבנייה של המשוריינים. החלל הנקי מפנה את תשומת הלב לתמונות הנופלים, המודגשות באמצעות תאורה נסתרת - טבעית ומלאכותית. שחר לולב, עודד רונקיאר אדריכלים



'פנטהאוז' בקומה ראשונה, תל אביב, 2008

הפרויקט בוחן את היחס בין פרטי לציבורי, תוך שבירת הדוגמטיות האופיינית לדירה הקבלנית. בתוך כך, ההפרדה המסורתית בין חלל המגורים וחללי השינה מאורגנת מחדש, כשהחוץ המורחק בדרך כלל מחמת הפרטיות, מוכנס פנימה. כל זה באמצעות קווים אלכסוניים המחליפים את החלוקה האוקטגונלית הנדושה. אדריכל גיא צוקר.



לובי מגדל היובל, קריית הממשלה, הקריה, תל אביב, 2008

קיר מפוסל שנועד להצניע גרם מדרגות מאסיבי, מקנה לחלל מימד קליל ועכשווי, המבדיל אותו מהלובי הממסדי של משרדי הממשלה. במסגרת זו כל המרכיבים החזותיים מתלכדים לקומפוזיציה זורמת, המותווית על ידי חריצי התאורה. עליזה שינזון מטלון - סטודיו שינזון. צילומים: עמית גרון




חזרה לגליון 76    back to issue 76