בית העונה

מה עושים כשמישהו  מבקש ממך לתכנן לו בית מיוחד בתקציב  מוגבל

הבית הדו-משפחתי ברמת השרון נבנה במקורו בשנות החמישים, ותקרתו הנמוכה והעמודים הרבים חייבו את תכנונו מחדש כדי לענות על צורכי הדיירים, ברוח הזמן.
קרי - ליצור חללים זורמים, פתוחים, מוארים ומאווררים, בפרופורציות הולמות. חלוקת המרחב הצפופה ומגבלות קווי הבניין האופייניים לבתים דו-משפחתיים מותירים
חצר קטנה וצרה מסביב לבית, וזה גורם לכך שהניתוק מהשכנים ומהשטחים הציבוריים שמסביב הופך לאתגר תכנוני מרכזי.

 

הפתרון שנבחר - מבנה הבנוי משתי מסות שונות בחומריותן ובהתנהגותן. הדבר מאפשר להבדיל בין החללים הפרטיים והחללים הציבוריים, תוך יצירת קשר אינטימי עם הנוף, ללא חשש רב מדי מפגיעה בפרטיות. 

 

הפתרון הזה הביא גם ליחס נכון בין ׳מיוחד׳, נוח ולא יקר. כך למשל, המעקה הפשוט המעניק למדרגות מהות פיסולית מעוררת עניין, תורם לריכוך הקשר שבין שתי הקומות ועדיין נוח לשימוש.


כמו כן, שלושה סקיילייטים שהותקנו מעל חלל המדרגות מחדירים אור טבעי, וניתנים לפתיחה חשמלית לצורך שיחרור אוויר חם בקיץ; ההבדלה הטקטונית בין המסות תוך
הסטת המסה העליונה, יוצרת חלל כניסה מוגן; וסידור מיוחד של לבני הבנייה במסה התחתונה יוצר אפקט של הצללה עצמית





חזרה לגליון 99    back to issue 99



קורס הנהלת חשבונות  |   קורס חשמלאי מוסמך  |   קרלמן - רואי חשבון


בניית אתרי אינטרנט                                   (c) all rights resereved to architecture of israel quartley